Διευθυντής

Μανώλης  Καρπάθιος: Διευθυντής  Ορχήστρας

 Δεξιοτέχνης και δάσκαλος στο κανονάκι. Διδάχθηκε παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική καθώς και το όργανο, δίπλα σε φημισμένους δασκάλους στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη. Πέρα από τις μουσικές σπουδές έχει φοιτήσει και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. . Διευθύνει και ίδρυσε την 35μελή Ορχήστρα Κλασικής Μουσικής «Ρωμάνα» που σκοπό έχει τη διάσωση και προβολή του συνόλου του έργου των Ρωμηών Συνθετών που έζησαν στην Κωνσταντινούπολη από την άλωση της Πόλης μέχρι και τον 20ο αιώνα . Έχει εκδόσει δύο μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία για την Ελληνική μουσική και έχει επιμεληθεί και συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 δισκογραφικές εργασίες. Έχει πλήθος εμφανίσεων σε συναυλίες και ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δίδαξε στην Σχολή Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως. Πειραιώς (1991-1993), στο Μουσείο Ελληνικών Οργάνων του Υπουργείου Πολιτισµού (1995-2010), στο Μουσικό Οργανισµό Τέττιξ (2009-2010), στη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής της Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο της Λευκωσίας Κύπρου (2009-2010), στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Κύκκου στη Λευκωσία (2010-2012). Υπήρξε υπεύθυνος στη Σχολή του Σίµωνα Καρρά στον τομέα παραδοσιακής μουσικής και οργανοχρησίας(2009-2013). Το διάστηµα 2005 έως 2008 δίδαξε στη Μουσική Σχολή του Δήµου Μεγάρων. Σήµερα είναι διευθυντής σπουδών στη σχολή Τέττιξ που αποτελεί πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο για την Βυζαντινή και την παραδοσιακή µουσική. Παραδίδει διαδικτυακά µαθήµατα σε όλον τον κόσµο.

Aπό το 2009 και κάθε χρόνο µαζί µε διακεκριµένους συναδέλφους του διοργανώνει θερινά σεµινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο.