1ο Σεμινάριο Ελληνικής παραδοσιακής Μουσικής

22 - 27 Ιουλίου 2013 Σεμινάρια

Στη Σάμο από 22 Ιουλίου μέχρι 27 Ιουλίου 2013

Στο πανέμορφο νησί της Σάμου θα πραγματοποιηθεί από 22 Ιουλίου μέχρι 27 Ιουλίου το 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ σε επιμέλεια του Σαμιώτη μουσικού Δημήτρη Ζαχαρίου.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως οι Μανώλης Καρπάθιος (κανονάκι), Μαρίνα Μανωλάκου (τραγούδι και μουσικοκινητική αγωγή), Δημήτρης Ζαχαρίου (βιολί και βυζαντινή θεωρία και πράξη), Γιάννης Αβραμίδης (λαούτο, ούτι, ταμπουρά), Κλέαρχος Κορκόβελος (σαντούρι), Αυγερινή Γάτση (νέυ, τραγούδι), και Γιώργος Τζανέτος (κρουστά).

Τα παραδοσιακά όργανα, η Βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι είναι τα γνωστικά αντικείμενα του θερινού σεμιναρίου. Παράλληλα θα λειτουργεί καί τμήμα για εκπαιδευτικούς ώστε να έρθουν σε επαφή με το μουσικό πολιτισμό της Ελλάδας και να κατανοήσουν την ευεργετική του επίδραση στην ψυχή των νέων. Ακόμα οι μικροί φίλοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι μιας και θα λειτουργησει και ειδικό τμήμα για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Το 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ τελεί υπό την αιγίδα της Ορχήστρας Ελληνικής Κλασικής Μουσικής «Ρωμάνα».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: 6973 401966, 6979 467705 

Τοποθεσία:
Σάμος