Τζουμανέκας Ευάγγελος (κανονάκι)

Ο Τζουμανέκας Ευάγγελος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα . Από την παιδική του ηλικία ήρθε σε επαφή με την Βυζαντινή μουσική και την ψαλτική τέχνη με πρώτο δάσκαλο τον   Κωνσταντίνο Κατσούλη και ύστερα τον Δημήτριο Παναγιωτόπουλο (Κούρο).


Ως φοιτητής της Θεολογικής σχολής  του Α.Π.Θ διεύρυνε τις γνώσεις του στη Β.Μ σπουδάζοντας στη σχολή της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αρχικά στον έγκριτο θεωρητικό Θρασύβουλο Παπανικολάου και στη συνέχεια στους σπουδαίους ιεροψάλτες Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο και Χαρίλαο Ταλιαδώρο, παίρνοντας πτυχίο με βαθμό " Άριστα". 
Η δίψα  και το μεράκι του  για την ψαλτική τέχνη τον οδηγούν  στο Μακεδονικό Ωδείο, όπου διδάσκει ο επίσης σπουδαίος θεωρητικός και ερμηνευτής Δημήτριος Σουρλατζής,
παίρνοντας και δεύτερο πτυχίο με βαθμό " Άριστα" .


Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες ως χορωδός και σολίστας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.Συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως ο Βασίλης Σούκας και ο Χρόνης Αϊδονίδης και τραγούδησε σε γάμους, λαϊκά γλέντια και κέντρα διασκεδάσεως.


Δίδαξε βυζαντινή μουσική και παραδοσιακό τραγούδι στη σχολή "Εν Χορδαίς" στη Θεσσαλονίκη μαθαίνοντας παράλληλα κλασική κιθάρα. Το 2000 διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.θ . Την ίδια περίοδο πήρε με " Άριστα" το δίπλωμα Β.Μ από το Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης με δάσκαλο τον εξαίρετο τέως Λαμπαδάριο της ΜΧΕ  Ελευθέριο Γεωργιάδη .


Επίσης ασχολήθηκε  στο παρελθόν με διάφορα μουσικά όργανα όπως μπουζούκι, κιθάρα, ούτι, βιολί, τελικά όμως τον κέρδισε το κανονάκι το οποίο από το 2010 που μετακόμισε στην Αθήνα μελετά συστηματικά αρχικά κοντά στην Αντιγόνη Παπαηλία και ύστερα με τον Μανόλη Καρπάθιο.