Ζαχαρίου Δημήτρης (βιολί)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Κατάγεται από τη Σάμο στην οποία και μεγάλωσε. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική (ευρωπαική, ελληνική παρα-δοσιακή και βυζαντινή) δίπλα στον πατέρα του Γιάννη Ζαχαρίου, καθηγητή μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση και ψάλτη. Στα 8 του χρόνια ξεκίνησε βιολί κάνοντας τακτικά μαθήματα στην Αθήνα με τον Γιάννη Ζευγώλη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής (Ωδείο «Ρωμανός ο Μελωδός»).

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει (με βιολί, πολίτικη λύρα και τραγούδι) σε μουσικά σύνολα κλασικής, ελληνικής έντεχνης και παραδο-σιακής μουσικής, σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Γερμανία, Αίγυπτος, Τουρκία), καθώς και σε ηχογραφήσεις ελληνικής παραδοσιακής και εκκλησιαστικής μουσικής.

Από το 2006 διδάσκει βιολί σε Μουσικά Σχολεία της Αττικής, μουσική θεωρία και πράξη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα βιολιού, πολίτικης λύρας, βυζαντινής μουσικής σε μουσικές σχολές. Από το 2003 ψάλλει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Δημητρίου Πλάκας.