Μιχελής Θεολόγος (βιολί)

Ο Θεολόγος Μιχελλής κατάγεται από το βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου την Πάτμο. Εγγονός μεγάλου βιολιστή του νησιού, πήρε τα πρώτα μαθήματα παραδοσιακού βιολιού εννέα χρονών. Από μικρή ηλικία συμμετείχε συστηματικά σε συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα ανά τη χώρα.
Παράλληλα παρακολούθησε εντατικά μαθήματα ευρωπαϊκής μουσικής σπουδάζοντας εν συνεχεία Ανώτερα θεωρητικά. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης – Ενορχήστρωσης. Στην ηλικία των δεκαεπτά ετών απέσπασε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο παραδοσιακού βιολιού σε μαθητικούς αγώνες.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση της Εθνομουσικολογίας – Παιδαγωγικών. Στην διάρκεια των μουσικών σπουδών συμμετείχε με το Πανεπιστήμιο σε σπουδαίες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με αποκορύφωμα το 2002 στο Ηρώδειο, το 2005 και 2006 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αλλά και το 2006 στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Arles της Γαλλίας.
Το διάστημα 2007 έως 2011 διετέλεσε Πανεπιστημιακός συνεργάτης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διδάσκοντας στον τομέα «Ερμηνεία και Εκτέλεση Παραδοσιακού βιολιού και Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής». Την περίοδο αυτή διοργάνωσε σειρά από εκπαιδευτικές εκδρομές ερευνητικού χαρακτήρα με τα σύνολα του σε Σύρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, ενώ ήταν κεντρικός εισηγητής σε σεμινάρια παραδοσιακής μουσικής για νέους.
Τα τελευταία επτά χρόνια διδάσκει το μάθημα της μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι βασικό μέλος δύο εκ των σπουδαιότερων ορχηστρών  παραδοσιακών εγχόρδων της χώρας: Romana Orchestra και Antonis Apergis Strings Orchersta.
Δραστηριοποιείται έντονα με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς συμμετέχοντας σε παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συνεργάστηκε επίσης με γνωστούς συνθέτες και ερμηνευτές: Χρήστο Λεοντή, Λάκη Χαλκιά, Βασίλη Λέκκα, Μαρία Σουλτάτου, Λιζέτα Καλημέρη, Μαρία Αναματερού, Αρετή Κετιμέ, κ.α.
Συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως «Στην υγειά μας»,   «Έχει γούστο», «Μουσική παράδοση».
Σημαντική είναι επίσης η προσφορά του στη δισκογραφία (πάνω από 50 ηχογραφήματα) με σημαντικότερη αυτή στο δίσκο της Μαρίας Αναματερού «Οπού αγαπάς και όπου γης» έχοντας τη μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση του δίσκου.