Δριμαλάς Γιάννης (κανονάκι)

Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου σπούδασε εκκλησιαστική μουσική δίπλα στον Σπύρο Ψάχο. Παράλληλα μελέτησε blues & jazz πιάνο με το Γιώργο Κριθαράκη.

Ολοκλήρωσε τα εγκύκλια μαθήματα της βυζαντινής με την κτήση του διπλώματος από τον Πέτρο Πάτρα. Την ίδια περίοδο ξεκινά τη μελέτη του κανονιού και της ανατολικής μουσικής με τον Μανώλη Καρπάθιο. Μαθητεύει δίπλα στούς Άρχοντα Δημήτριο Ιωαννίδη και Νίκο Κλέντο συμπληρωματικά στην εκκλησιαστική και εν γένει ελληνική μουσική αντίστοιχα, στη Λουκία Κωνσταντάτου στην ανατολική μουσική και στον Halil Karaduman στο κανόνι, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφόρων δεξιοτεχνών του είδους, όπως G.Baktagir, I.Homsy κ.ά.

Συμμετείχε στήν ομάδα εργασιών γιά την κατάρτιση διδακτέας ύλης για την κρατική αναγνώριση του κανονιού υπό τον Μανώλη Καρπάθιο. Έχει διδάξει επι σειρά ετών στη σχολή κανονίου του Μ.Ε.Λ.Μ.Ο.Κ.Ε. Σήμερα είναι ενταγμένος στην εκπαιδευτική ομάδα του Κ.Ε.Π.Ε.Μ. και του οργανισμού ΤΕΤΤΙΞ.

Δραστηριοποιείται τόσο στο χώρο της ζωντανής μουσικής σκηνής όσο και στο χώρο της δισκογραφίας. Ως ιεροψάλτης, υπηρετεί στον ι.ν.Αγ. Νικολάου Γλυφάδας.